Αποτελεσματικός, οικονομικός και απλός τρόπος μόνωσης για μια ζωή.

 Τι είναι η μόνωση;  «Μόνωση είναι ένας τρόπος διασφάλισης δύο γειτονικών συστημάτων, στοιχείων κλπ. προκειμένου να παρεμποδιστεί η αμοιβαία αλληλεπίδραση». Αυτό λέει η εγκυκλοπαίδεια. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μόνωσης. Εδώ θα ασχοληθούμε με δύο τύπους μόνωσης κτιρίων: θερμομόνωση και υγρομόνωση (αλλιώς στεγανοποίηση).
Στην πραγματικότητα, η μόνωση δεν είναι ένα θεωρητικό ζήτημα, είναι πρακτικό. Οι ζημίες που προκαλούνται από το νερό και την υγρασία είναι πραγματικές και συχνά μεγάλες. Συνήθως, τα περίεργα χαρακτηριστικά του φαινομένου προκαλούν αποπροσανατολισμό και απόγνωση. Επιπλέον, αντιμετωπίζουμε μια σίγουρα δαπανηρή επένδυση. Από την άλλη πλευρά, η αναβολή της απόφασης μόνο επιδεινώνει την κατάσταση. Όλα αυτά προκαλούν σύγχυση και άγχος.
Και ποια είναι η λύση; Λύση είναι εδώ. Η εργασία μας είναι: η επίλυση των προβλημάτων. Και τα λύνουμε με επιτυχία. Συνεχώς, από 1987, ασχολούμαστε αποκλειστικά με μονώσεις και στεγανοποιήσεις ταρατσών και υπόγειον. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήσαμε ποτέ δεν απέτυχαν.
Πώς ξεκινάμε; Το κλειδί της επιτυχίας είναι η αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης ως μεμονωμένο περίστατικό.  Αυτό μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τη φύση του προβλήματος. Η διάγνωση του προβλήματος είναι θεμελιώδης σημασίας. Πρέπει να αποκτήσουμε εικόνα για το είδος, την ένταση και την πηγή της υγρασίας. Η διάγνοση είναι δύσκολη, γιατί το νερό, πριν εμφανιστεί  επιφανείακα, ακόλουτη μακρές και αόρατες διαδρομές δίνοντας ψεύτικη εικόνα κατάστασης. Παρατηρώντας τον τρόπο εμφάνισης της υγρασίας  βγάζουμε πρώτο, βασικό, συμπέρασμα.
Βασικό συμπέρασμα: Αν η επιφάνεια παίρνει κίτρινο χρώμα και φουσκώνει η μπογιά και ξεφλουδίζει ο σοβάς, τότε η υγρασία έρχεται απέξω (π.χ. λόγο της βροχής, του χιονιού κ.τ.λ.) και χρειαζόμαστε στεγανοποίηση.
Εάν ένα στρώμα μούχλας σχηματίζεται πάνω στη βαφή, οι τοίχοι είναι υγροί όταν τα αγγίζουμε και έχουμε μια έντονη μυρωδιά, τότε έχουμε να κάνουμε με το λεγόμενο ίδρωμα των τοίχων. Λόγο της διαφοράς των θερμοκρασιών ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό του σπιτιού, ατμός του αέρα, υγροποιείτε. Τότε χρειαζόμαστε θερμομόνωση.
Και όμως ... Μερικές φορές αρκεί τοποθετήσει μόνο στεγανοποίησης . Πότε; Εάν η ταράτσα περιέχει μονωτικά

Σχόλια